Breaking News

Soal dan Kunci Jawaban PAS Bahasa Inggris Kelas 10 SMA dan MA Semester 1

 Soal dan Kunci Jawaban PAS Bahasa Inggris Kelas 10 SMA dan MA Semester 1  

Inilah pembahasan Soal dan Jawaban PAS Bahasa Inggris Kelas 10 SMA dan MA Semester 1.

Referensi 10 Soal PAS Bahasa Inggris SMA dan MA Semester 1 dengan kunci jawaban ini dapat digunakan sebagai bahan pembelajaran.

Simak artikel ini untuk soal dan jawaban PAS bahasa Inggris kelas 10 SMA dan MA Semester 1.

Dengan mempersiapkan soal dan jawaban PAS Bahasa Inggris kelas 10 SMA dan MA semester 1, saya harap kalian bisa mengerjakan soal PAS dengan baik.

Di bawah ini adalah soal-soal PAS Bahasa Inggris dari berbagai sumber untuk Kelas 10 SMA dan MA Semester 1 beserta jawabannya.

Soal Nomor 1-5

1. Zee: Well, I am actually tired of taking physics courses.

Christy: Why?

Zee: The subject makes me confused.……………

Christy: You’d better pay more attention.

A. What is the best answer?

B. What do you expect?

C. What do you advise me to do?

D. What do you hope?

E. What do you want?

Jawaban: C. What do you advise me to do?


2. Sisca: ………………..

Shani: Well, at least the movie has got five Academy Award nominations.

A. Why do you think the movie is good?

B. What do you see from the movie?

C. Is the movie good for us?

D. Will you watch the movie once again?

E. Do you love the movie?

Jawaban: A. Why do you think the movie is good?


3. Muthe: What is your favorite music, Lala?

Chika: I enjoy RnB music. ……………….

A. I believe it’s the easiest one.

B. It is so noisy.

C. I think it’s bad.

D. It makes me comfortable.

E. I really hate it

Jawaban: A. I believe it’s the easiest one.

 

4. Marsha: Flora, I don’t have money to pay the school fee.

Flora: Do you want to borrow my money? …….If you need some.

A. I’m going to go to the nearest ATM

B. I would like to accompany you.

C. Would you accompany me?

D. I save my money.

E. I lent you

Jawaban: A. I’m going to go to the nearest ATM

 

5. Fiki: Today is your first day in our school. What are you going to do then?

Desy: “……..”

What is the most appropriate response to say next?

A. I want to go to your school.

B. I will introduce myself to some student

C. Because I am a new student

D. The reason is that my father moved to this town.

E. My purpose is to study here.

Jawaban: B. I will introduce myself to some student


Soal Nomor 6-9

6. Jinan: “….. to my friend, Feni?

Feni: “How do you do?”

Jinan : “How do you do?”

A. I’m fine thanks

B.You are introduced

C. Won’t you introduce

D. Let me introduce you

E. I’ll introduce

Jawaban: D. Let me introduce you


7. Zee: What do we have for dinner, Dad?

Father: I don’t cook

Zee: Will we have dinner in a restaurant, Dad?

Father: Yes dear. Father and mother are going to celebrate our anniversary.

Zee: Congratulations, Dad!

Why does the child congratulate her parents?

A. She has a special occasion.

B. She celebrates her anniversary.

C. She has to attend a birthday party.

D. She has to cook food together

E. She celebrates her parent’s anniversary

Jawaban: E. She celebrates her parent’s anniversary


8. Lulu: What do you think of the show?

Fany: The show is………….

A. Amaze

B. Amazing

C. Amazes

D. Being amazed

E. Amazed

Jawaban: B. Amazing

 

9. Gaby: “ Hi, Jojo. I haven’t seen you for a long time. Where have you been?

Jojo: “I have been to Jakarta. I have got a job. I have been working for a logging company.”

Gaby: “Really?…..”

A. Good you are

B. I’m happy to hear that

C. I’m sorry to hear that

D. Oh my God

E. That’s right

Jawaban: B. I’m happy to hear that

 

10. Dion : "Hello, Ma. This is my cousin: Erica"

Erica : "How do you do?"

Via : "How do you do?"

What kind of expressions the underlined expression is?

A. greetings

B. hanking

C. introducing

D. leave taking

E. pleasure

Jawaban: C


11. Jaka : "Hi, I m Jaka. What is your name?"

Hana : "I'm Hana."

Jaka : "What are you looking for? could " I help you."

Hana : "I'm looking for a self-help book."

Jaka : "I would like to recommend you this book. This is my favourite book. "

What do they talk about?

A. hobby

B. book interest

C. address

D. profession

E. passions

Jawaban: B

 

Quation no 12-13!

Mr. Rudi : "Lina, this is Mrs. Wati, the head of purchasing division. Mrs. Wati, she is Lina. She is your new assistant."

Lina : "Pleased to meet you.”

Mr. Rudi : "Pleased to meet you too. Areyou able to communicate in English!”

Lina : "Yes, Ma'am. I am able to speak English fluently. I am an English Language and Literature graduate.”

Mr. Rudi : "That's great! I hope we could work together."

12. Where does the dialog take place?

A. office

B. classroom

C. university

D. supermarket

E. job fair

Jawaban: A

 

13. What does Mrs. Wati like about Lina?

A. grade

B. helpful trait

C. language skills

D. job experience

E. education background

Jawaban: E

 

Quations no 14-15!

Mr Anton : "Good afternoon, Sir. May I introduce myself? My name is Anton. I am a technician of PT General Automotive."

The secretary : "What can I do for you, sir”

Mr Anton : "I want to see Mr. Rahmat, the mechanic in the workshop. Is he in today?"

The secretary : "I am sorry, Sir. Mr. Rahmat isn't in today."

Mr Anton : "I see. Well, thank you. Goodbye."

14. What are Mr. Anton and the secretary talking about?

A. a technician of PT General Automotive

B. a way of greetings

C. Mr. Anton and the secretary

D. Mr. Rahmat's hobby

E. Mr. Rahmat's attendance

Jawaban: E


15. "May I introduce myself?" What does the Statement indicate?

A. greeting

B. Advice

C. Introduction of oneself

D. Complain

E. Introducting others

Jawaban: C


Quation no 16-8!

Read the foilowing dialog

Danny : "Hello, Roy."

Roy : "Hi, Danny. It's nice to see you here."

Danny : "Nice to see you, too. How are you?"

Roy : "Fine, thank you. And you?"

Danny : "I am quite well, thanks."

Roy : "Have you met my friends?" This is Nani and Tom."

Danny : "How do you do, guys? Glad to meet you."

Nani-Tom : "How do you do, Danny? Glad to meet you, too."

Roy : "Please, take a seat. I'll ask for the menu to the waiters."

Danny : "1am sorry. I am in a hurry."

Roy : “Oh! Are you? That's bad. Hope to see you again. Goodbye, Roy."

Danny : "Goodbye, everybody."

 

16. "How do you do, guys?"

Glad to meet you What does the underlined word mean?

A. sad

B. lazy

C. pleasant

D. egotistic

E. uninterested

 

Jawaban: C

 

17. "May 1 introduce myself?"

What is the synonym of the underlined word?

A. present

B. deduce

C. contest

D. annoy

E. dedicate 

Jawaban: A

 

 

18. Who is the mutual friend between them?

A. Roy

B. Tom

C. Nani

D. Danny

E. The waiter

Jawaban: D

19. My sister is Dewi ..... 8 years old.

A. He is

B. I am

C. She is

D. We are

E. He does

Jawaban: C

0 Komentar

Posting Komentar

Type and hit Enter to search

Close